En webbyrå kan förstöra ditt SEO-kapital

En webbyrå eller en webbkonsult kan förstöra ditt SEO-kapital i samband med att de publicerar din nya hemsida eller webshop.

Ditt SEO-kapital är de placeringar och den organiska trafik, samt de affärer som detta genererar, som den gamla webbplatsen har.

När en ny webbplats, det vill säga den som ersätter den gamla, ska publiceras så måste en migrering göras.

Om denna inte görs eller görs fel så riskerar du att förlora, om inte hela så betydande del av, den ranking som den gamla webbplatsen hade.

En migrering görs både för dina användare (besökare) och för Google.

En enkel förklaring är alla de gamla sidadresserna omdirigeras till de nya adresserna (URL-adresserna) med det som kallas för 301 redirects.

En gammal sidadress www.minurl.se/kategori/gammalsidadress måste alltså omdirigeras till www.minurl.se/kategori/nysidadress om du tar din sökmotoroptimering på allvar.

Så när du ska anlita en webbyrå eller webbkonsult för at bygga din nya webbplats måste du ställa frågan om de tar ansvar för migreringen och få med det i offerten och eventuell kravspec.

Fråga gärna om referenser och köp en timma av SEO-byrå eller SEO-konsult för att be dem se hur det gått med dessa projekts SEO-kapital.

Lämna ett svar