Med rätt domän och lite flyt så går det att lyckas med SEO snabbt även 2021

Domänen pizza-online.se köptes upp av ett SEO-bolag och sedan skapades en enkel webbplats, som använder ett gratistema med WordPress, med ganska lite innehåll. Därefter började sidan att ranka.

Sedan har det tillkommit lite mer innehåll och några nya sidor har skapats.

Inga länkar har byggts såvitt vi ser, och om så skulle vara fallet så handlar det om någon enstaka länk.

Utvecklingen gällande ranking och organisk synlighet har gått väldigt snabbt och idag finns det ranking, enligt Ahrefs, med över 100 sökord topp 100.

Det finns redan en del topplaceringar, topp fem i Googles sökresultat, med flera sökord med hög sökvolym.

Det finns dessutom flera sökord som börjat klättra.

Ovan visas den data man får fram från SEO-verktyget Ahrefs. Sidan verkar ha kommit upp i januari.

Under en kortare period uppskattades den organiska trafiken till nästan 400 besökare /månad. Då rankade sidan på #2 i Google med sökorden pizza online och pizzaonline. Idag är placeringen #3, men å andra sidan verkar det som det finns fler sökord som rankar.

Pizza-online.se är en svag domän sett till SEO

Ser man på domännamnet pizza-online.se så är det en svag domän. Se metrix som fås fram med Ahrefs nedan,

Vi ser att det inte finns någon direkt styrka i själva domännamnet sett till de inlänkar som finns, men däremot finns det en historik som har ett värde. Det handlar också om en sökordsdomän vilket så klart har stor förklaring till att sidan rankar så pass bra som den gör.

DR=2,6. DR, Domain Rating, mäter styrkan av alla inlänkar. 2,6 är samma sak som en svag domän. Om denna sida får länkar från några starkare sidor så kommer rankingen med stor sannolikhet skjuta i höjden.

Redan nu finns det många sökord som har placeringar och flera är på väg upp

Det pratas mycket om att SEO tar tid. Det är sant. SEO är en pågående process och det tar tid att skapa auktoritet och förutsättningar att ranka. Men ibland och med rätt förutsättningar tar det inte månader eller år. Det handlar om att göra rätt saker vid rätt tid och fokusera på de lågt hängande frukterna. Det ska bli spännande att följa utvecklingen för denna sajt och vi kommer förhoppningsvis se ett rejält ansiktslyft av webbplatsen så att den fyller en bättre funktion och nytta för dem som hamnar där.

Lämna ett svar