Har du råkat i klorna hos MrKoll?

Mrkoll är en tjänst som listar i princip alla vuxna svenskar.

Det som skiljer MrKoll från andra är att de även anger ifall du har spöken i garderoben i form av förekomst av domar i domstol och liknande.

Det som sticker ut är att detta ofta syns redan i Googles sökresultat.

MrKoll har lyckats ranka med personnamn

Tack vare att MrKoll har lyckats med sin sökmotoroptimering så blir de personer som förekommit i domstolar och kanske har en dom emot sig, oavsett vad, extra utsatta.

Det är inte ovanligt att denna, för de som drabbats, negativa sökträff syns bland det fem första sökträffarna när man googlar deras namn.

Konsekvenserna och utsattheten av detta kan bli väldigt negativ och påfrestande.

Lösningen är Googlestädning

Även om du skulle synas i toppen av Google med en negativ sökträff så finns det en lösning. Det är Googlestädning, eller online reputation management (ORM) som det också kallas.

För dig som drabbats av enbart MrKoll så har vi sett att en ny tjänst är på väg. En tjänst som även kan hjälpa privatpersoner.

Tjänsten heter MissKoll.se och verkar rikta in sig särskilt mot att ta bort MrKoll från Googles förstasida.

För att vara saklig så kan man inte ta bort sökträffar från Google hur som helst och det finns ingen som kan garantera att sökträffarna slutar visas.

Det man gör är att få andra sidor att ranka före MrKoll så att den negativa sökträffen syns längre ner, förhoppningsvis på plats +10 så att den försvinner från förstasidan på Google.

Vi kommer skriva mer om denna tjänst när den kommit igång, om den kommer igång. Redan nu finns det ett formulär för att göra en anmälan om önskan att få hjälp.

SEO-företaget Oxit har skrivit mer om MrKoll här.

Lämna ett svar