Google kan ignorera sidor som inte har interna länkar

Det är viktigt att dina undersidor är länkade internt, annars kan Google ignorera dem.

Googles John Mueller sa i en hangout för webbansvariga att det är viktigt att alla sidor har interna länkar, det vill säga länkar från andra sidor på din webbplats. Du bör se till att du har interna länkar som pekar på dina undersidor. annars kan Google ignorera dem.

Om du har sidor som inte har interna länkar som pekar på dem, så sidor som är svåra att hitta från genomsökning, antar Google-sökning vanligtvis att dessa inte är särskilt kritiska för din webbplats, eftersom du i huvudsak gömmer dig från människor som klickar runt på din webbplats.

Och om vi antar att du tycker att de inte är särskilt viktiga för din webbplats, kommer vi förmodligen inte att ge dem så mycket vikt i sök . Och om vi inte ger dem så mycket vikt i Sök, så spelar det ingen roll vad du faktiskt har på dessa sidor…

Om du vill att de här sidorna ska vara sökbara och få organisk trafik så rekommenderar Google att du ska se till att de får interna länkar och ser till så att innehållet håller bra kvalitet och att det är unikt.

Du kan se videon här:

https://youtube.com/watch?v=VAg6CIUG3Kg%3Fstart%3D612

Kontrollera interna länkar

Det finns flera verktyg som du kan använda för att kontrollera så att dina undersidor har interna länkar. Ett verktyg, som dessutom är gratis, är Screaming Frog SEO Spider. Ett annat, som är vår favorit, är Ahrefs.

Lämna ett svar