Vart är Nikke Lindqvist på ordet Sökmotoroptimering

Det är få SEO-konsulter som testar och forskar i ämnet som de arbetar inom som just Nikke Lindqvist. Rent ut sagt så misshandlar Nikke sin sajt på alla möjliga olika sätt. Allt från att byta url struktur alá grande till att byta server, då inte i den lilla skalan utan till ett annat land.

Nu så var det inte så länge sedan som han bytte tema på sin sajt som nästan är lika gammal som ordet ”blogg”. Hur som haver så har det hänt lite med placeringarna på ordet sökmotoroptimering. Efter att jag har rensat sökhistorik, webbhistorik i min webbläsare och bytt ip nummer och haft mig för att få ett så neutralt resultat som möjligt. Ser jag att Nikke är borta på ordet Sökmotoroptimering bland de 10 första träffarna, precis nu när jag skriver föl

Nikke som alltid har misshandlat sin sajt har förvisso inte skrivit något på väldigt länge som handlar om sökmotoroptimering, utan istället blivit lokalpolitiker. Någon djupare analys än så gör jag inte just nu, mer än att uppmärksamma Er på denna detalj. Just nu i skrivande stund befinner han sig i sällskap med mig, med andra ord en eminent 28:e placering bland gräsrötterna. Återstår att se hur länge jag och Lindqvist.com är så här nära varandra. 🙂

Comments

 1. says

  Tja… vad ska man säga? Det finns, förutom temabytet egentligen bara en faktor som kan ha påverkat detta. Jag bytte title på målsidan från Sökmotoroptimering till ”Sökmotoroptimering – tips och nyheter om sökmotoroptimering”… Jag tänker inte ändra något annat än att blogga en smula mer. Livet är ett experiment, och min sajt har alltid experimenterat. Det finns med all sannolikhet saker att lära sig av detta. Den som lever får se…

  [Svara]

 2. says

  Jag pratar med mig själv här, men jag hittade lösningen. Ett verkligt slarvfel som kunde ha stått mig dyrt. Tack för att du uppmärksammade det så snabbt Niclas. Här är bloggposten om vad jag hade gjort fel (det handlar om noindex och WordPress-teman:
  http://www.lindqvist.com/att-plotsligt-tappa-positioner/

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  Jag är så sur på mig själv just nu, jag borde ha gjort en skärmdump där det visar tydligt att du var hade en plats på sidan 3. Men du har ju en skärmdump från din telefon som visar i alla fall hur jag såg när jag Googlade. Nu har det redan rättats till.

  Väl bekomme, nöjet är på min sida.

  [Svara]

 3. says

  Hm… Men ser du den nya title-texten? Själv ser jag en gammal version av sidan.

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  Nä du har den gamla. Det var jag som var helt slut samtidigt som jag matade Liam, och var mer paff över att du var borta när jag satt och analyserade placeringarna. Jag la bara märke till ny title och en 28:e placering. Mer djupare än så tittade jag inte.

  [Svara]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *