Uppföljning Sökmotoroptimering av Livinn.se

Det har gått bra bit över 6 månader sedan jag skrev om sökmotoroptimering utav Livinn.se. Om ni kommer ihåg ärendet så låg de med en stadig placering på ordet Möbler på Google.se. För de novisa i ämnet är det en relativt hög konkurrens på det ordet, och det är en hel del som söker på just det ordet.

 

Hur som haver så sjönk de som en bojsten (från 3:e till 106:e) helt plötsligt varvid grafer visar att länktillväxten var ganska extrem under några veckor. Sajterna som Livinn.se fick länkar ifrån kan man diskutera vidare, men kvalitén visade sig vara något mager. Det som har hänt under halvårets gång är att Livinn.se nu har återfått en 11:e placering. Sidan 2 är inget att eftertrakta men saken är den att man kan komma tillbaka.

 

Begära omprövning av webbplats

”Reinclusion” eller ”Requistion reconsideration” som det även kallas är inledningen i ett arbete. Du måste med andra ord be Google att ompröva din hemsida och det kan inledas vart efter du berättar vilka länkar som är införskaffade via tvivelaktiga metoder.

 

I detta enskilda fall kan jag meddela att leverantören XXXXX enligt Livinn.se, utfört visst arbete för att återfå sin åtråvärda placering. Min apropå var bland annat den peak av inlänkar som ägde rum i juni månad 2010. Den återspeglas i grafen nedan som även visar händelseförloppet i större perpspektiv. Men tydligt kan man sa att det är en betydligt jämnare tillväxt utav länkar.

 

 

Slutligen

Kan man säga att Livinn.se är på god väg att få rätsida på problemet som de har fått. Tyvärr kan skadan vara ganska stor då det är väldigt länge sedan sidan straffades.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *