Sökmarknadsföring behöver inte vara det bästa?


Det diskuterade nämligen det med den bilverkstad som var på service i en liten verkstad mitt inne i Stockholm bland smågatorna kring Norrmalm. Eftersom jag har en bil som inte är så vanlig krävs det en expert i ämnet vilket gör att valmöjlighetenra är lite färre. Hur som haver så har jag hittat en verkstad som alla känner till som har just det bilmärket jag kör med.

Jag har inte varit så proaktiv och sålt in mina tjänster till honom. Frågan är om det faktiskt behövs för det är ett par få enstaka ord han behöver synas på. Vi som kör dessa bilar dock känner till denne man och i det här fallet är ”Mun mot mun metoden” den bästa marknadsföringen.

 

För när han syns
Då ringer bönderna från Land och rike runt och frågar ideligen hur de ska göra, för kompetensen har de inte riktigt fullt ut själva. Vi skämtade om han skulle investera i ett betalnummer för 30 kr minuten. Ja, där har vi en affärsidé. Det är dock förhållandevis lätt att hitta till bilmecken, Det ska med andra ord vara lätt att hitta hans telefonnummer, för det är ju det han tjänar pengar på, dvs. en bokad tid, inte ge tips. Hans målgrupp är sånna som jag som hellre lejar ut arbetet och gladeligen betalar (fruktansvärt mycket) och sätter mig och skriver en bloggpost under tiden:) istället.

Jag insåg snabbt att förtroendet är botten mot alla som säljer Internetmarknadsföring och det fall då han nämnde något paket av sökmotoroptimering. Det förstår jag det när han lyckas pruta ned priset från 45 000 per år för ett paket hos ”En av de större katalogerna” ned till 6 000 kr. Vi båda funderar kring det och undrar vart det seriösa inom det finns någonstans.

 

Nåväl, motsägesefullt kan rubriken tänkas vara, men det är en tanke jag leker med i mitt huvud. Jag ska se om jag inte kan föreslå ett par saker för att se hur just han ska göra med tanke på den situation han befinner sig i. Jag vet att beslutsprocessen inför ett köp inleds i väldigt hög utsträckning via sökmotorer. Det är klart att synligheten bör ökas där och minska ned på investeringar där besöken är förhållandevis mycket mindre. Det är inget snack om saken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *