SF BIO! Spambloggar.se – referensarkiv av sökmotoroptimering

SF BIO*uppdaterad 2011-02-03 kl. 10:58:22 och 2011-04-14 kl 12:12:50

Det finns en relativt ny sajt på Internet vid namnet spambloggar.se som är ett referensarkiv av sökmotoroptimering. Som uppköpare kan ha som stöd vid samtal av SEO-konsult/SEO-bolag.

Följande guide förklarar dels hur spambloggar.se fungerar och hur man ska tolka det man får fram i arkivet. Arkivet som sådant ger dig som uppköpare en bild av det leverantören av sökmotoroptimering levererar.

Spamlänk köparen SF (AB Svensk Filmindustri)

För att få en förståelse om vad du egentligen köper kan du gå in på www.spambloggar.se för att exempelvis få se vad SF får för typ av länkar från sin leverantör.

Du hamnar här, för att komma till det stora arkivet klickar du på länken ”hitta din sida” i högra menyn högst upp.

Spambloggar.se

Du hamnar efter den handlingen till Arkivet som i kronologisk ordning har sorterat upp företag som köper länkar från spambloggar idyl. Genom att klicka på en bokstav. Förslagsvis på S för att få fram SF som ett exempel.

Arkiv spambloggar.se

Som Ni ser så är det många företag på S så för att få fram SF behöver du bläddra fram ett par steg. Allt är i bokstavsordning så bläddra fram för att hitta till SF, vilket du gör på siffran 4.

Spambloggar.se SF

Det återstår att klicka på länken ”www.sf.se”.

Arkiv för spamlänkar till SF

När du väl har kommit fram hit, så hittar du den information som är själva referensarkivet. Kort sagt kan man säga att SF har köpt sökmotoroptimering som levereras av en aktör på marknaden. Med andra ord kan du som uppköpare tydligt se vilken metod som används och du kan ställa dig frågan om du vill att ditt varumärke ska vara med i den här typen av sajter.

spambloggar.se SF

Notera att de länkar som är först i arkivet är äldsta och de senaste länkarna ligger längst bak i arkivet. Ett urklipp från den senaste ”spamblogg-länken” ser du nedan som kommer från slutet av januari 2011, vilket talar för att SF fortfarande köper länkar likt dessa.

SF länk från spamblogg

 

Uppseendeväckande angående sökmotoroptimeringen

Är SF:s inköp av spamblogg-länkar där leverantören av sökmotoroptimeringen bland annat utnyttjar Googles gratis bloggplattform Blogger (som många gör) i ett kommersiellt syfte. Dessutom hur man kan välja att ha med sitt varumärke på ett eller annat sätt i forum som arkivet visar.

Ett exempel man kan använda sig utav är att Volvo har inte vad jag har sett, annonserat i tidningar där det är mer eller mindre nakna kvinnor. Även fast det säkerligen skulle kunna tjäna pengar på det, så är man restriktiv om vart man visar sin produkt, varumärke etc, etc. Men av någon outgrundlig anledning är man inte lika noga med att kravställa på Internet.

 

 

SF tänker lite annorlunda på Internet eftersom de väljer att betala för länkar som har ”pornografiskt innehåll” som finns i exempelvis bloggen *Lautionematthew, som finns med i arkivet. Det som är så taskigt för SF är att de inte kommer bli av med länken heller så lätt som man ösnkar. Följande skärmdump är från 2011-04-14 kl 10:47:53

Något redigerad bild nedan:

Länk till SF med adult material

 

Summa sumarum, när du har en dialog med ett SEO-företag kan du ta fram spambloggar.se. Fråga om fler referenser och om du hittar företaget i spambloggar.se tycker jag att du kan visa sidan till säljaren. Så får de förklara lite mer om deras teknik och tjänst. Du som köpare av sökmotoroptimering kan dessutom göra en tydligare bedömning om det är något du vill betala för.

 

 

*Det är olika nivåer av naket som dyker upp i högra hörnet per automatik när sidan har laddat färdigt.

Comments

  1. says

    Jag vill också peka på den anarki som tydligen råder i umgänget mellan SF och SEO-leverantören. Det finns exempel på hur SEO-leverantören lånar bilder från utomstående för att marknadsföra SF. Jag tänker då bort de tokiga exempel då SEO-leverantören tar SFs egna bilder från vanliga privatpersoner på blogg.se.

    Lite utmanande blir det när SF marknadsförs med en bild stulen från en advokat. Se http://bolagsforteckningen.se/?p=124 Det finns många fler exempel på bildstölder i katalogen.

    [Svara]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *