SEO-branschen, ett trassel som reds ut här

SEO-branschen är inte så stor i omfång, däremot är det komplexiteten i branschen och framför allt den ”hype” som råder just nu i ämnet. Men så finns branschen av den anledning att några tjänar pengar på den, förmodligen de som lyckas optimera andra och de som når topp placeringar i just sökmotorer.

Jag har inte hört någon klaga över en top 3 placering, har du?

SEO-bolagens existens handlar till mesta dels om länkar. Dessa SEO-företag kom på idén att bygga egna hemsidor av dess olika slag, allt från portaler till kataloger och vanliga hemsidor. På dessa kan de göra precis vad de vill, bland annat sälja och hyra ut länkar på dessa sajter. Att du får en länk från katalogen innebär att du får resultat bland annat på Google, eftersom den mäter antalet länkar.

Kvalitén på nätverket av sajter

Det är här SEO-företagen skiljer sig från varandra, jag har nämligen uppmärksammat att tyvärr så är inte alla så bra på att leverera resultat till samtliga företag. Det är betydligt lättare att få en sajt att synas högt på ord som har mindre konkurrens, men ordet ”Möbler” som har betydligt högre konkurrens ställer högre krav på nätverket SEO företaget tillhandahåller.

Tekniken

Den kan skilja sig åt väldigt mycket, men ändock så är länkar så pass viktiga eftersom det är en stor och mycket viktig del i hur Google fungerar. Vissa företag äger egna sajter och har en stort sajt nätverk, medan vissa företag agerar mäklare och tar betalt för den tid det tar att köpa länkar åt dig.