Kvalité kontra kvantitet för bästa affärsnytta

Jag läste ett #Blogg100 inlägg som Britt Stakston författat om just fenomenet blogg och dess framfart genom de senaste åren. Jag började blogga när Liza Marklund var i blåsvädret kring hennes böcker Gömda och de efterföljande 3 böckerna:s sanningshalt eftersom de ordagrant var sanna historier. Men Liza:s källkritik blev ifrågasatt. Nåväl, den historien slutade med att boken fick en ny hyllplats i biblioteket och Liza tjänar därefter mer pengar än någonsin.

Förr i tiden var det placeringsjakt på blogglistor i större utsträckning och få så många följare på twitter som möjligt där begreppet ”Jag följer alla som följer mig”, var en självklarhet. Sociala-medier experter dök upp både här och där, jag blev en av dem. Men nu är det rumsrent med blogg och det är kvalité som räknas i större utsträckning. Jag som ett exempel har inte haft som ändamål att synas högst upp i en blogglista, eller för den delen få så många följare på twitter som möjligt. I huvudsak vill jag ha rätt besökare till mina bloggar och likaså gäller twitter som ett exempel.

När jag gör ett test på Fake followers check visar en bild som jag tycker ser representativ ut. Kvalitén är dessutom ganska hög i mitt twitterflöde och jag kan därmed se affärsnytta i mediet.

 

 

Således kan man säga att Affärsnytta i sociala plattformar börjar med kvalité kontra kvantitet som även går att applicera i all affärsverksamhet. Just det här med konton av dylika slag där offentliga siffror i antalet fans eller följare, kan föra okunniga bakom ljuset. Med andra ord, som jag även sagt vid dylika rådgivningar. Bara för att man har X antal tusen som följer en på Twitter och en blogg med 1 000 besökare om dagen. Behöver nödvändigtvis inte betyda att han / hon är expert för det. Siffror och statistik går som alltid att manipulera till sin fördel när man använder det som sitt försäljningsargument.

Det här med att ha ett städat Twitter är också svårt. Men har man omkring 10% som är ”fake” och inaktiva tycker jag det är i ringa siffra i förhållandet till totala antalet. Varningstecken är dock när siffran är kring 30-50%. Då skulle jag sätta av tid för att städa upp kontot.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *