Inväntar process med jurister från Searchminds AB

I och med den granskning som har publicerats på tidigare på SEO-branschen.se om Searchminds har Searchminds nu inlett en process med deras jurister för att agera mot saken.

Foto av korrespondens se nedan:

 

 

Mitt svar:

 

 

Nytt svar från avsändaren:

 

 

För säkerhetsskull för de som har svårt att läsa vad som står i fotografierna så står det så här.

Nicklas,

Jag har tagit del av publicerade uppgifter om oss och våra anställda, du går helt över gränsen och du drar dig inte ens för att gå ut med fullständiga namn på människor som jobbar här.
De upplever detta som mycket obehagligt och de ska inte behöva acceptera sådant.

Jag vill att du ska veta att jag ser det här som ett grovt övertramp och har nu verkligen fått nog.

Du har passerat alla rimliga gränser. Tag omedelbart bort de personuppgifter som publicerats.

 

 

Mitt svar:

Hej XXXXXXXXXXX.

Ursäkta mitt sena svar. Har haft fullt upp hela dagen.

Jag förstår att den kritik jag har framfört via min kommuniké är svidande och jag är inte återhållsam i ordval. Jag har dock följt de lagar och regler som finns där enligt PUL tillåter mig att i samband med en journalistisk artikeln med ambition att väcka debatt och eller publicerar med ändamål att informera samt utöva kritik om frågor av betydelse för allmänheten. Häri får jag publicera namn på person och uppgifter som härör till arbetet såsom email, telefon till arbetet osv.
Jag är inte på något sätt ute efter att hacka ned på vare sig dig som ägare och grundare och eller din personal. Jag tycker det här är viktigt och jag blir så förundrad när man läser vad säljaren säger i sin argumentation om produkten.
Mvh

Svar från avsändaren:

Skrämmande att du överhuvudtaget tror att det övertramp du just gjort på något sätt skulle vara lagligt.

Våra jurister har tagit detta ärende nu och kommer agera kraftfullt och omedelbart. Frågan huruvida om det oacceptabla agerande du utövar på marknaden innebär brott mot gällande lagstiftning lär således snart vara besvarad.

Som sagt, nu gick du långt över gränsen och jag vill att du ska veta hur oerhört allvarligt vi ser på detta.
Oavsett agerande från din sida nu för att skadebegränsa oss och vår personal kommer jag aldrig att dra tillbaka vår nu inledda process.

Fortsättning följer helt enkelt.

Comments

 1. says

  Som sagt, mycket välgörande.
  Jag skrev alldeles nyss en kommentar i förra inlägget. Av breven ovan att döma så kan vi se en process som kommer att utnyttjas maximalt för att få publicitet för Searchminds.

  Ja, Searchminds kommer att tjäna publicitet på detta. Det är det pris några av oss får vara med att betala. För min del får det vara så. Jag säger inte att det är ok, men så är det. Jag väljer hellre att medverka till publicitet än att stilla tiga och se på när självsensuren skördar offer.
  Tack igen Nicklas.

  [Svara]

 2. says

  När jag, en gång i tiden, fick samma typ av legala hot från Marcus, då i egenskap av VD på Mediaanalys, blev aldrig några jurister inblandade. Däremot levde jag med ett stäm ungdjur i tre månader. Sånt tär på en, och det känner han mycket väl till.
  Jag tror inte att det är PUL som kommer att hävdas i en eventuell process. Den lagstiftningen är för tandlös, utan att man återigen kommer att försöka sig på Marknadsföringslagens klausuler om jämförande reklam.

  [Svara]

  Morango Reply:

  @Nikke Lindqvist,

  Sannolikt har du rätt eftersom ärendet är upplagt på Marknadsdomstolens webb, under inkomna ärenden.

  Är definitivt inte insatt i såna lagar men en fråga jag ändå ställer mig är varför går du på så hårt Nicklas? Det är som att du har en agenda liksom, men jag kanske har fel. Ändå kan jag faktiskt instämma i att det var onödigt att hänga ut en vanlig anställd som kanske egentligen inte alls har med saken att göra, om det var tillåtet eller inte får marknadsdomstolen avgöra, men jag tycker ändå det var onödigt. Du kunde ju maskat några bokstäver för säljarens skull.

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  Jag har noterat att ärendet finns hos Marknadsdomstolen (Mål C17/11 som förövrigt just nu inväntar kompletterande uppgifter från Searchminds enligt den information jag har fått idag på förmiddagen från handläggaren.

  Agenda? Ja det är klart att jag har en agenda som alla andra och jag har granskat Searchminds som uppenbarligen inte har slutat än. Men agendan behöver nödvändigtvis inte vara såsom du tror. Huruvida jag är hård eller ej, ja även det får domstol avgöra, om det är tillåtet att publicera det som har publicerats. Jag tänker hur Fuskbyggare granskas och hängs ut i TV4 som enligt min bedömning är blygsam i jämförelse med en artikel i seobranchen.se är. Som sagt, ärendet är hos domstol som får lägga sitt avgörande i sakfrågan.

  [Svara]

 3. says

  Verkar finnas en handfull företag vars första vapen är advokater snarare än kommunikation. Det skrämmer säkerligen många, så det är hedervärt att du står på dig här. Förhoppningsvis kan det sprida ännu mer ljus på en bransch som tyvärr fortfarande har sina ljusskygga delar.

  [Svara]

 4. says

  Det är klart att de får mera publicitet och det är säkert en av anledningarna till detta. Men jag ser inte hur detta gå särskilt långt. Ger de sig in i detta arbetssätt så får de stå till svars för sina handlingar.

  [Svara]

 5. says

  Håller med Jonas om att det är trist när advokater är det man tar till i första hand, kan tänka mig att detta stressar upp många, så det är verkligen beundransvärt att det inte skrämmer dig. Håll oss gärna uppdaterade kring vad som händer, det skulle verkligen uppskattas! Och lycka till så klart! Personer som dessa ger ju hela branschen dåligt och oseriöst rykte…

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  Jadå, jag ska hålla de intresserade uppdaterade så gott jag kan.

  [Svara]

 6. says

  Skulle inte förvåna mig om han faktiskt gör allt i sin makt för att dra detta till domstol. Hur framgångsrikt det kommer bli är dock en annan fråga.

  [Svara]

 7. says

  Nå, hur går det för dem på Searchminds? Har de lyckats få fram bankintygen ännu? Eller är hoten bara varm luft från de nedre regionerna?

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  Det skulle vara inlämnat i måndags, så det väntas fortfarande. Märkligt att ta domstolens tid och många andras på det här sättet. Känns som att historien repeterar sig på nytt.

  [Svara]

 8. Veronica Persson says

  Hur går rättegången?

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  @Veronica Persson,
  Mycket sent svar men vill komplettera svarsflödet. Searchminds drog tillbaka sin stämning och blev dömda i Marknadsdomstolen, att betala de juridiska kostnader om 142 000 kr till Nicklas Larenholtz.

  [Svara]

Trackbacks

 1. […] och läs mailkonverationen mellan Nicklas och Searchminds hos Seobranschen – ”Inväntar process med jurister från Searchminds AB” Länka gärna till det här inlägget!Lägg in en länk till det här inlägget i din blogg, […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *