Det pågår ett SEO-krig i vissa branscher

Alla som jobbar med SEO, är intresserade av SEO, vet att det pågår en kamp utan dess lite i vissa sökresultat. Det finns sökord med ett otroligt värde sett till intäkter om man lyckas ranka. De sökord och sökbegrepp som man normalt sett brukar förknippa med dessa är låna pengar, smslån, casino och poker och liknande. Dessutom finns det andra som ger intäkter till den affiliate som lyckas ta positioner med ord som kläder och skor med flera. Men det finns andra branscher där ett krig i Google ständigt pågår och där SEO-byråerna så klart nyttjar situationen och mjölkar kunderna så mycket som möjligt.

Flyttbranschen i Göteborg är måltavlan för många SEO-byråer

Efter att genom en slump stött på Daniel som jobbar med Almedals Flyttexpress, en flyttfirma i Göteborg, så kan man dra slutsatsen att det pågår en riktig kamp i Googles sökresultat. Efter detta samtal och med en annan person från ett annat bolag som vill vara anonym så handlar det om stora pengar. De betalar tiotusentals kronor i månaden för SEO samtidigt som de även betalar nästan lika mycket för att listas på någon av de konkurrerande portalerna. Det som är lite förvånande är att det inte verkar göras så mycket med deras sajter och det pågår heller inte något aktivt länkbygge som motsvarar det de investerar. Det mest anmärkningsvärda är att det är en byrå som sticker ut som jobbar eller har jobbat med flera av dessa företag.

Det har blivit en bransch i branschen att nischa sig mot just denna målgrupp. Säkerligen finns det liknande silon. Du kanske känner till någon? Tveka inte att kontakta oss så kanke vi kan belysa det här i ett inlägg och i slutändan i ett större sammanhang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *