Debatten som testas

För ca en vecka sedan pågick en intensiv debatt om Google-Bomb och huruvida den fungerar idag. Jag som vanligtvis har observerat debatten lite på avstånd utan att direkt delta i den ser dock med större intresse för den är gången testas tesen på ett annorlunda sätt än vad som vanligtvis händer kring debatter.

 

Urban Grotherus menar att Google-Bomb fungerar, varpå Nikke Lindqvist säger att den är dömd att misslyckas. Hur det än länkas in så kommer den inte fungerar som förut.

 

Det som skall göras är att få Miljöpartiet:s hemsida att rankas på ordet ”urbota inskränkthet”. Bombningen går ut på att om så många olika sajter som möjligt länkar till just Miljöpartiet:s hemsida på det ord som sajten skall synas på trots att de själva inte vill det. Miljöpartiet har således inte ordet på sin sida, och de gör handgripligen inget för att synas på den frasen. Åsikterna går isär, varpå flera menar att Bombing fungerar.

 

Jag lägger inga värderingar i debatten som sådan, eller vem som säger vad. Jag granskar och övervakar och nu när en tes faktiskt sätts på prov önskar jag att fler deltar i projektet. Så får vi om inte annat fred i sakfrågan som blir en offentlig ”Google-bomb-test”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *