Crossmedia och sökmotoroptimering

Till vardags får jag höra frågeställningar hur man på bästa sätt ska ta sig an sin sökmotoroptimering kombinerat med sin övriga marknadsföring. Crossmedia har en handfull hört talats om varpå det finns mängder med artiklar (flesta på engelska) om Crossmedia med olika exempel.

 

Jag skulle snarare vända på kakan och påstå att det är den allmänna marknadsföringen man ska bemöta med synlighet i sökmotorer, såväl som sociala medier. Vi tar in intryck och reklam från mängd olika kanaler. Utomhusreklam, radio, skyltarna i tunnelbanan och på bussar likväl som artiklar om produkter och det vi får höra från släkt, vänner och bekanta, och mycket mer.

 

Är du i planerna att köpa radioreklam, kombinerat med att du även syns i print och för att få så stor brännvidd på ditt budskap väljer du utomhusreklam och DM (Reklam i brevlådan). Då kommer min fråga, möter du upp den reklamen genom att synas när du blir eftersökt? Svaret blir oftast, ???? ”-Hur menar du”.

Ett konkret exempel på väl utfört arbete är Airtours där de i på första sidan marknadsför Sol och Bad resor samt Cityweekends. Att Cityweekends är ett ord som de bara måste synas på sökmotorer är en självklarhet. Vilket är precis vad de gör. Bilden nedan är en av de senaste katalogerna:s framsida där budskapet tydligt läggs fram. Det möts tydligt upp i exempelvis Google när man väl söker efter ”produktens namn”.

 

 

 

Det här går dessutom att utveckla vidare där man blandar i Facebook med en specifik kampanjsida med övriga sociala plattormar. Bill Lee skrev artikeln ”Marketing is Dead, publicerad på Harvard Business Review, väl värd att läsa som förtydligar vikten av att kombinera traditionell reklam med moderna plattformar.

 

Bloggpost 4 i #Blogg100

Comments

 1. says

  Hej Nicklas,

  Tack för en bra och tydlig artikel!

  Vi får heller inte glömma bort att sponsrade länkar ihop med topplaceringar inom SEO ger annonsören: 1+1=5

  En annan aktör som jag vill berömma inom samma bransch som airtours är http://www.solresor.se, de har verkligen med Magnus Stadin i spetsen greppet det här!

  /Mikael

  [Svara]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *