Anställningsavtal hos MediaAnalys

Det har kommit till allmänhetens kännedom om MediaAnalys anställningsavtal. Frågan är hur pass tillåtet det är att förbjuda anställda att gå till en konkurrent. Om man gör det så får man böta 50 000 kr.

Om du inte vill skriva på den klausulen så får du 4 000 kr mindre i månadslön. Och det här kan låta väldigt strängt, vilket det gör. Men vi har som jag vet avtalsfrihet från båda parter. Det bör då vara tillåtet att skriva avtal med stränga tyglar som MediaAnalys gör. Jag själv har haft klausuler där jag inte har fått gå till konkurrenter på ett år.

Anställningsavtalet hos MediaAnalys är strängaste i laget och det är upp till den som skriver på om man vill arbeta i den sortens miljö.

Läs även på:
SVD.se
DN.se

Comments

 1. NiSSe says

  Jag har för mig att vi hade en dialog sist och att jag gjorde mycket klart för dig att du inte skulle skriva om vårt bolag vid fler tillfällen?!

  Ta bort ditt inlägg omedelbart!

  [Svara]

  Nicklas Larenoltz Reply:

  @NiSSe,

  Vad jag kan se så har vi inte haft någon dialog med signaturen ”NiSSe”. Och för övrigt är en av våra roller att granska. Och till sist har inslaget varit med i Smålandsnytt så jag förstår inte, vad är problemet?

  [Svara]

 2. Fredrik says

  Frågan är väl om NiSSe är äkta?

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  Japp, och det är upp till NiSSe att svara. Märkligt att man får sådana kommentarer när man granskar MediaAnalys kan jag tycka……

  [Svara]

 3. says

  Hej Niclas,

  Uppenbarligen vill någon framstå som att vi vill hindra folk att publicera kritisk information om vårt bolag MediaAnalys. Så är självklart inte fallet, vi stödjer yttrandefriheten till fullo och tackar för dina inlägg och alla andras kommentarer. För att få en bättre bild av hela den frågan läs gärna vår kommentar på vårt newsroom

  http://www.mediaanalys-newsroom.se/fortydligande-mediaanalys-och-var-konkurrensklausul/artikel20100831266.html

  [Svara]

  Nicklas Larenholtz Reply:

  Bra, då var det bekräftat.

  [Svara]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *